Ћир
Gde za vikend

Sa kupanja na Belom kamenu na klopu u Manđelos

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

U ovoj „Gde za vikend” akciji, predlažemo vam da posetite južni deo Fruške gore i doživite nešto najbolje iz svetog trojstva:

  • Priroda
  • Edukacja
  • Hedonizam

Najbolje vreme da krenete u avanturu je oko 8.30  ili najkasnije u 9 časova, kako bi se kupali i uhvatili jutarnje sunce na jezeru Beli kamen. Jedno od najlepših fruškogorskih jezera udaljeno je i od Novog Sada, i Beograda oko sat vremena vožnje.

Nakon jutarnjeg osveženja u jezeru, skrovište od podnevnog sunca možete naći u Manđelosu u Vili Davidović. Put do Manđelosa vodi pored Šuljma i kroz Grgurevce. U ovom delu povedite računa o rupama na putu i pratite navigaciju jer nema znak za skretanje. Pre ulaska u Manđelos, naići ćete na najmlađi fruškogorski manastir Vranjaš. Napravljen je na jednom od najstarijih fruškogorskih izvora koji je akvaduktom od Manđelosa napajao nekadašnji Sirmium (Sremska Mitrovica). Napravite kraću pauzu, da uživate malo u njegovom jedinstvenom izgledu i prirodnim lepotama ovog mesta.

Dalje možete nastaviti put ka Vili Davidović gde služenje raznih đakonija koje su domaćini spremili kreće od 13-16 časova. Posluga je predviđena u vidu švedskog stola. Posle ručka možete uživati u odmoru ili u raznim sadržajima koje ovo imanje pruža.

Na putu ka vili Davidović, kada prođete Manđelos, naići ćete na park Krst gde skrećete desno. Tada silazite sa glavnog puta na takozvani put ka Topoli, koji je makadamski i vozite pažljivije. Od Krsta, do vile Obradović ima ok 5-6 minuta vožnje.

Posetu Vili Davidović potrebno je najaviti ranije i dogovoriti se sa domaćinima oko detalja.  

Ukoliko ste za šetnju, na nekih 5 km od vile Davidović, putem kroz šumu nalazi se prelepa Titova i Lekina vila. A ukoliko ste više za vožnju, u blizini se nalaze dva fruškogorska manastira, Šišatovac i Petkovica.

Kako bi dan zatvorili u stilu, predlažemo vam da u povratku ponovo svratite do jezera Beli kamen, uživate u kupanju i zalasku letnjeg sunca.

Popunite formu za prijavljivanje za klopu u Vili Davidović, nakon toga će vas neko kontaktirati.

Savet: Budite fini i ponesite vaše smeće sa sobom... pokupite usput još neku plastičnu flašu jer komunalne službe ne odlaze u prirodu. Čuvamo našu zemlju! 

Mesto: Manđelos

Komentari

Facebook

DISQUS