Ћир
Intervjui

Danijela Adžić - zaboravite izgovore i pravac 2. Noćni izazov na Fruškoj gori

Next
Expand
Interviews - Danijela Adžić - zaboravite izgovore i pravac 2. Noćni izazov na Fruškoj gori

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Kada nam statičan način života postane rutina i kola-sedenje na poslu-kola bude deo svakodnavice, svaka promena i najmanji izlazak iz te zone komofora stvara otpor i okidač za izgovore.

Odjednom postanemo jako kretivni u smišljanju načina kako sebi da opravdamo zašto nešto da ne uradimo, umesto samo da se pustimo i krenemo u avanturu.

Osoba koja je „kreni u avanturu” podigla na viši nivo je Danijela Adžić, super mama koja je na 1. Noćnom izazovu pomerila granice i dala pravi primer zašto da zaboraviš na izgovore i pravac 2. Noćni izazov na Fruškoj gori.

 

Zdravo Danijela, recite nam malo više o svojim iskustvima sa 1. Noćnog izazova? Šta je tu bilo toliko drugačije, što bi mnogi ljudi pomislili da nije baš uobičajeno?

Pored porođaja početkom novembra, slobodno mogu reći i da je Noćni izazov jedan od događaja koji mi je obeležio prošlu godinu. Sve vezano za tu manifestaciju je drugačije, a učestvovala sam na njih puno. Počevši od toga da je mrak, a mrak uvek asocira na strah, pa je to bio jedan od načina da ga prevaziđem. A adrenalin se osećao na svakom koraku, pa čak i kod iskusnijih učesnika. 

Prvi put sam videla kako izgleda brdski biciklizam i to još po mraku! Veliki broj učesnika koji đuskaju uz muziku koja prati ceo događaj, američki burgeri, koje su deca jedva dočekala i majica koja ostaje kao uspomena na ovaj jedinstven poduhvat. 🙂

Odakle je došla ta energija da u poodmakloj trudnoći krenete u noćnu akciju u šumi? Da li je postojao strah da nešto neće ići kako treba i s kojim izazovima ste se usput sretali?

Energija je došla od redovne i umerene fizičke aktivnosti kako bi trudnoća i porođaj protekli u najboljem redu, a nema većeg benefita za telo od šetnje na čistom vazduhu. Straha nije bilo jer sam verovala svom telu i mojoj ekipi da može sve da izdržati i naravno organizatorima Noćnog izazova. Staza je dobro obeležena, na svim raskrsnicama su volonteri koji nude osveženje i upućuju na pravac staze, a tu su i „čistači” koji brinu da se ne izgubite i završite izazov do kraja.

 

Kako su ostali učesnici regovali na vas i vaš tim tokom 1. Noćnog izazova? Da li su vas bodrili ili imali da kažu reč-dve zašto to ne treba da radite?

Učesnici su bili oduševljeni i pružali potpunu podršku, pogotovo što je sa nama bilo i dvoje dece od 5 i 6 godina.

Da li ste vi inicirali da porodično krenete u ovu noćnu avanturu i šta je vašem malom timu značio zajednički prolazak kroz cilj?

Deca su bila ta koja su navijala da idemo na Noćni izazov i samim tim što su bez ikakvih problema izdržali najdužu rutu i dobili medalje, što to im je dalo krila i dodatno samopouzdanje i za neke njihove druge izazove, a svi zajedno smo stvorili nezaboravne uspomene. 

 

S obzirom da ste super mama koja žonglira između porodice i poslovnih obaveza, da li u svoj toj akciji ostane vremena da zajedno skoknete do Fruške gore i uživate u prirodi?

Frušku goru smo obišli sa svih strana. Učestvujemo na skoro svim većim manifestacijama, a najčešće sami odemo i istražujemo.

Da li se pripremate za 2. Noćni izazov, da li je vaš tim u istom sastavu kao i prethodne ili imate nekih novosti u odnosu na prošlu godinu? 

S obzirom na predivno iskustvo od prošle godine, odlučili smo da nam Noćni izazov postane tradicija, tako da s nestrpljenjem očekujemo ovogodišnji pogotovo što će sa nama biti beba od 10 meseci i još jedna beba u stomaku. 🙂

 

Šta bi poručili ostalim ljudima koji iz nekog razloga imaju strah ili se i dalje dvoume da li da se priključe 2. Noćnom izazovu? 

Noćni izazov na Fruškoj gori je jedinstven događaj i iskustvo! Odličan način da testirate svoje sposobnosti, nadišete se svežeg vazduha, upoznate kvalitetne ljude, još više se povežete sa svojom porodicom i zajedno stvarate neverovatne uspomene. Zato zaboravi na izgovore i pravac 2. Noćni izazov!

Bila je ovo Danijela Adžić, super mama koja je nam je svojim primerom zadala domaći za 2. Noćni izazov. Svaka čast!

 

Svoje učešće prijavite na vreme, jer 2. Noćni izazov počinje u subotu 15. 09. 2018. godine u 19.15 č, na Popovici, kada kreću MTB vozači, dok ostali takmičari startuju u 20.00 č.

Sve dodatne informacije potražite ovde ili pišite organizatoru na sledeće mailove:

Organizatore takođe možete dobiti i pozivom na:

Sva dešavanja ispratite na zvaničnom događaju.

Vidimo se na 2. Noćnom izazovu! 💚

Mesto: Popovica

Komentari

Facebook

DISQUS