Ћир
Novosti

Bezvremene šumske skulpture od vrbe

Next
Expand
News - Bezvremene šumske skulpture od vrbe

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Postoji verovanje da je drevna umetnost tkanja korpi od pruća jedan od najrasprostranjenijih zanata u istoriji ljudske civilizacije. Ovaj proces uključuje tkanje savitljivih, prirodnih materijala i stvaranje različitih oblika za svakodnevnu komercijalnu upotrebu.

Inspirisana ovim zanatom Anna & Willov, britanska vajarka, mu je dala savremeni twist stvarajući neverovatne skulpture inspirisane prirodom napravljene od grana vrbe.

 

Rad sa prirodnim materijalom otvorio joj je potpuno novi svet i različite tehnike za pravljenje korpi su samo logičan razvoj te situacije. Ana je celom procesu dala svoj lični pečat i ove bezvremene tehnike podigla na potpuno novi nivo. 

Svaki njen rad je ideja koja je prvo pretočena u ručno nacrtanu skicu pre nego što je za nju napravljen čelični okvir, koji zatim oblaže slojevima isprepletenih vrbinih grana, otkrivajući forme koje izazivaju strahopoštovanje.

 

Njene skulpture, smeštene u šumsko okruženje, neverovatna su umetnička dela koja izgledaju kao da su izrasle iz šumskog tla i da bi svakog momenta mogla oživeti. Neke od njenih najpoznatijih dela su žena koja lovi sa lukom i strelom i jelen i konj u prirodnoj veličini, koji kao da uživaju posmatraju pejzaža, zamrznuti u vremenu.

Izvor: My Modern Mat

Komentari

Facebook

DISQUS