Ћир
Novosti

Kako bicikl od bambusa čuva okolinu i pomaže zajednici

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Svima je poznato da vožnja bicikla nema negativan uticaj na prirodu i ljudima pomaže u održanju optimalne fizičke spreme. Da ne spominjemo prednosti dok uživate u vožnji kroz šumu ili dok upoznajete svoje okruženje na ovom dvotočkašu.

Mislili ste da manje-više znate sve o biciklima i da kada su oni u pitanju mogu da vas iznenade samo šaljivi klipovi kada ga vozi neka životinja. Zapitajte se ponovo, pošto su u Keniji dobru ideju i obilje resursa iz prirode sklopili u odličan proizvod. 

U pitanju su biciklovi čiji su ramovi napravljeni od bambusovog drveta. Da, dobro ste čuli!

Bambus je jedan od najtvrđih prirodnih materijala i ovi vešti majtostori su njegovu primenu doveli do savršenstva. Pošto je ovaj proizvod još više eco friendly nego njegov metalni rođak, ljudi širom sveta su to prepoznali i podržali ovu priču koja je vremenom ozbiljno porasla.

Pogledajte video kako bicikl od bambusa čuva okolinu i kako je otvorio prostor da se u njegovu proizvodnju uključi cela zajednica.

Svaka čast! 💚

Tagovi: Video

Komentari

Facebook

DISQUS