Ћир
Novosti

Na 42. Fruškogorskom maratonu prvi put recikliramo

Next
Expand
News - Na 42. Fruškogorskom maratonu prvi put recikliramo

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Na 42. Fruškogorskom maratonu prvi put recikliramo! 

U cilju podizanja svesti o važnosti reciklaže, tokom trajanja manifestacije na dve lokacije prikupljaćemo plastiku i limenke. Kada na punktu razdvojiš i baciš smeće, od volontera ćeš dobiti poseban ekološki pečat da si aktivni učesnik u kreiranju ekološkog profila 42. Fruškogorskog maratona i osoba koja zna kako da voli i čuva svoju zemlju.

Fruškać, zajedno s organizatorima iz PSD „Železničar“ i svim učesnicima, želi da pokrene stvari i aktivno doprinese promeni. Promeni svesti, promeni u pristupu stvarima i promeni gde ti kao pojedinac shvataš svoju ulogu i odgovornost da tokom trajanja ove manifestacije, kao i tokom svakog boravka u prirodi, koristiš ambalažu za dugotrajnu upotrebu, poneseš svoje smeće sa sobom i usput pokupiš poneku kesu, flašu ili limenku koju je neko drugi usput „zaboravio“.

Fruškogorski maraton, kao najdugovečnija i najbrojnija fruškogorska manifestacija, ima značajan uticaj na sve ljubitelje prirode, aktivnog načina života i na okruženje u kom se održava.

Zato je ove godine, pored sporta, poseban fokus je na ekologiji i podizanju svesti o očuvanju naše životne sredine. 

Kako sve preventivno možeš da doprineseš u promeni:

  • Sendvič spakuj u salvetu, umesto u alu foliju
  • Namirnice koje poneseš spakuj u ranac ili platneni ceger, a ne u plastičnu kesu
  • Vodu, sok ili drugo osveženje ponesi u dugotrajnoj amabalaži, a ne u plastičnoj za jednokratnu upotrebu ili u limenkama (vodu dopuni na fruškogorskim izvorima)
  • Čaj ili kafu iz termosa sipaj u njegov poklopac ili u dugotrajne plastične šolje, a ne u plastične za jednokratnu upotrebu
  • Pikavce od cigareta baci u kutijicu koju poneseš, a ne gde stigneš u šumi
  • Svo smeće koje napraviš baci u kesu za smeće koju si poneo (ponesi 2-3, trebaće tebi a uvek zatreba i nekom maratoncu koji nije poneo)

Hajde zajedno da uložimo napor da ovogodišnji Fruškogorski maraton bude prekretnica i trenutak od kog ćemo početi mnogo više da brinemo o Fruškoj gori!

Svoje učešće prijavi na vreme, a sve dodatne informacije o pravilima i transportu do starta potraži ovde ili piši organizatoru na sledeće mailove:

Organizatore takođe možete dobiti i pozivom na:

Sva dešavanja isprati na zvaničnom događaju.

Vidimo se na 42. planinarskom maratonu na Fruškoj gori! 💚

Mesto: Popovica

Komentari

Facebook

DISQUS