Potpiši peticiju! Za zaštićena područja i naseljena mesta bez kvadova i motora!
Ћир
Novosti

Naučite jezik i uživajte u prirodi

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Gradska biblioteka u Novom Sadu u saradnji sa agencijom Heror Media Pont i Centrom za razvoj manjinskih i lokalnih medija petu godinu za redom zajednički organizuje manifestaciju „Pod krošnjama na Štrandu”. „Pod krošnjama na Štrandu” je događaj koji promoviše medije na jezicima manjina, kulturu i jezik manjinskih zajednica koje žive u Vojvodini.

U periodu od 17. jula do 5. avgusta u Biblioteci na Štrandu će se učiti mađarski, slovački i slovenački jezik. Pored toga, događaj promoviše sport i zdrav način života. Ove godine je u fokusu boravak u prirodi – planinarenje i zbog toga će se dobro poznati kvizovi subotom održavati na lokalitetu Rim – iznad Beočina u šumskom ambijentu. Deca uzrasta 5-12 godina u pratnji roditelja će imati priliku da se upoznaju sa pravilima koje treba poštovati prilikom aktivnog boravka u prirodi kao i sa „Šumskom zajednicom Beočin” koja je najstarije udruženje vlasnika privatnih šuma u Evropi i postoji u kontinuitetu od 1903. godine.

Pod krošnjama na Štrandu

Pod krošnjama na Štrandu

Komentari

Facebook

DISQUS