Ћир
Novosti

Održana je prva protestna šetnja za šumu Pokreta „Odbranimo šume Fruške gore“

Next
Expand
News - Održana je prva protestna šetnja za šumu Pokreta „Odbranimo šume Fruške gore“

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Prva protestna šetnja za šumu u organizaciji Pokreta „Odbranimo šume Fruške gore“, održana je 23.06.2019. u 11h, okupljanjem ispred Planinarskog doma Vojvodina, na Iriškom Vencu. 

Cilj okupljanja i protestne šetnje bio je javno i aktivno izražavanje stavova nezadovoljstva zbog nekontrolisane seče šuma i uništavanja šumskog potencijala Fruške gore i njenog biodiverziteta, nezadovoljstva zbog neadekvatnog i neodgvornog upravljanja Nacionalnim parkom Fruška gora od strane upravitelja Javnog preduzeća NPFG. 

Nezadovoljstva zbog modela upravljanja koji je Nacionalni park odavno pretvorio u šumarsko preduzeće koje pokriva svoje troškove poslovanja prodajom drvne mase i time poništava značenje nacionalnog parka kao zaštićenog područja prirodnih vrednosti. Bilo je prisutno oko 80 ljudi. 

Okupljenim ljudima su se obratili članovi liderskog tima Pokreta OŠFG :

  • Dragana Arsić - član liderskog tima 
  • Dušan Tomić - član liderskog tima
  • Staša Stanković - student biologije, član liderskog tima i član NIDSBE Josif Pančić
  • Bojana Matić - student biologije i predsednica NIDSBE Josif Pančić
  • Nikola Veljković - student biologije i član NIDSBE Josif Pančić

Posle obraćanja, ekološki aktivisti su prošetali šumskom stazom do Informacinog centra na Iriškom Vencu. Ovim događjem ekološki aktivisti Pokreta OŠFG pokazali su jasan pravac svoje borbe, ciljeve i strategiju za zaštitu NPFG, jer:

Šuma nema nikoga osim ekoloških aktivista da je brani, konkretno i delima i rečima!

Komentari

Facebook

DISQUS