Potpiši peticiju! Za zaštićena područja i naseljena mesta bez kvadova i motora!
Ћир
Novosti

Održana nedelja mađarskog jezika na Štrandu i Fruškoj gori

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

U okviru manifestacije Dunav priča 7 priča / Pod krošnjama na Štrandu u subotu je održan kviz iz mađarskog jezika. Ovogodišnji kuriozitet je da je takmičenje održano na Fruškoj gori, iznad Beočina u srcu šume, na lokalitetu Rim jer ove godine promovišemo aktivan boravak u prirodi i planinarenje. Rim je u vlasništvu Šumske zajednice Beočin, koja je najstarije udruženje građana-vlasnika privatnih šuma u Evropi i složno funkcioniše od 1903. godine.

Prvo mesto osvojila je Maša Storožuk Zeljković (11), drugo mesto Filip Brzak (10) i treće mesto Ilija Obrić (6). Nagrade su obezbedili Generalni sponzor kompanija Coca-Cola sa brendom Rosa i Sponzor nedelje slovenačkog jezika NLB Banka.

Od ponedeljka na najlepšoj plaži na Dunavu, na novosadskom Štrandu počinje nedelja slovačkog jezika i kulture u saradnji sa nedeljnikom na slovačkom jeziku Hlas l'udu (Glas naroda).

Pokrovitelji manifestacije su Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice i Uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Prijatelji: Gradsko zelenilo, Šumska zajednica Beočin, Alternativna družina Šipak, Fruškać i Green Adventure Fruška gora.

Izvor: Heror Media Pont
Foto: Csilla Dávid

Komentari

Facebook

DISQUS