Potpiši peticiju! Za zaštićena područja i naseljena mesta bez kvadova i motora!
Ћир
Novosti

Održana nedelja slovačkog jezika na Štrandu i Fruškoj gori

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Kvizom provere znanja slovačkog jezika završena je druga nedelja manifestacije “Dunav priča 7 priča / Pod krošnjama na Štrandu koju petu godinu za redom organizuju Biblioteka Grada Novog Sada, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija.

Prvo mesto osvojio je Petko Cvijanović, drugo mesto Maša Storožuk Zeljković i treće mesto Larisa Antonić. Nagradni fond su obezbedili Generalni sponzor kompanija Coca-Cola sa brendom Rosa i Sponzor nedelje slovenačkog jezika NLB Banka Beograd.

Od ponedeljka, 31. avgusta počinje nedelja slovenačkog jezika i kulture uz podršku Društva slovenaca Kredarica iz Novog Sada. Radionice slovenačkog jezika održavaju se svakog radnog dana od 19 časova u Biblioteci na novosadskom Štrandu.

Pokrovitelji manifestacije su Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice i Uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Prijatelji: Gradsko zelenilo, Šumska zajednica, Alternativna družina Šipak, Fruškać i Green Adventure Fruška gora.

Izvor: Heror Media Pont
Foto: Csilla Dávid

Komentari

Facebook

DISQUS