Potpiši peticiju! Za zaštićena područja i naseljena mesta bez kvadova i motora!
Ћир
Novosti

Postani deo World Cleanup Day 2018 globalne inicijative

Next
Expand
News - Postani deo World Cleanup Day 2018 globalne inicijative

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

World Cleanup Day je globalna inicijativa koja će 15. septembra okupiti ljude u 150 zemalja, sa jasnim zajedničkim ciljevima, suprotstaviti se globalnom problemu smeća i očistiti otpad. Zbog svojih razmera, ovaj projekat spada u grupu najvećih svetskih građanskih akcija ikada.

Srbija će takođe imati aktivno učešće u ovom projektu!

„Let’s do it! Serbia“, predstavnici organizacije najvećeg ekološkog projekta na području Srbije, 14. maja 2017. godine organizovaće veliku volontersku akciju koja se održava na području cele Srbije. Glavni ciljevi ove akcije su podizanje ekološke svesti građanja i poboljšanje životne sredine u Srbiji.

Ova akcija odvijaće se u tri etape, koje spadaju u dugoročne faze pripreme događaja „World Cleanup Day 2018”, predstavljene na drugom sastanku Radne grupe za promociju Ciljeva održivog razvoja, u okviru mreže Globalnog dogovora u Srbiji. Faza ovog projekta su:

1. faza - formiranje tima volontera za logističku i marketinšku podršku

2. faza - mapiranju svih nelegalnih deponija na području Srbije

3. faza - uklanjanje ilegalnih deponija, čišćenje zelenih površina i zaštićenih područja

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Specijalnog rezervata prirode Uvac koji su članovima Radne grupe održali rezentaciju o prirodnim potencijalima ovog dela Srbije i ukazali na važnosti njihovog očuvanja.

Sa smećem se susrećemo svakodnevno, bilo da smo u urbanim sredinama ili prirodi. Ovo je odlično prilika da damo svoj doprinos i očistimo našu okolinu. ?

Saznajte više o „World Cleanup Day” i „Let’s do it!” inicijativama.

Izvor: Energetski portal

Komentari

Facebook

DISQUS