Ћир
Novosti

Postavljena nova turistička i saobraćajna signalizacija na Fruškoj gori

Next
Expand
News - Postavljena nova turistička i saobraćajna signalizacija na Fruškoj gori

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Možda ste već primetili nove turističke table na Fruškoj gori koje je u okviru dugo očekivane postavke turističke i saobraćajne signalizacije na Fruškoj gori sproveo Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Iz Sekretarijata smo saznali da se projekat odvija kroz dve faze. Prva faza uključuje postavku signalizacije na Fruškoj gori i njenoj bližoj okolini, a druga faza postavku signalizacije na prilaznim putevima ka Fruškoj gori (autoput, magistralni putevi, lokalni putevi).

Tokom prve faze, do sada je na različitim fruškogorskim lokacijama, postavljeno preko 600 različitih tipova znakova:

  • Table do 5㎡ - za signalizaciju pored glavnih puteva
  • Table preko 5㎡ - za predstavljanje mape Fruške gore s legendom
  • Drvene table - za signalizaciju pored šumskih staza
  • Slobodnostojeći znakovi
  • Opšte table
  • Saobraćajni znakovi

Tokom druge faze projekta biće postavljena signalizacija na prilaznim putevima koja će posetioce usmeravati direktno ka Fruškoj gori, što bi trebalo značajno da olakša dolazak turista do različitih atraktivnih lokacija i staza za planinarenje, kao i da pomogne biciklistima na Fruškoj gori i podstakne druge vidove aktivnog odmora.

Javite nam gde ste videli novu signalizaciju i kako vam izgleda tabla sa detaljnom mapom Fruške gore i legendom. Pohvaljujemo inicijativu Sekretarijata i nadamo se da će privući što veći broj ljubitelja prirode na Frušku goru.

Komentari

Facebook

DISQUS