Potpiši peticiju! Za zaštićena područja i naseljena mesta bez kvadova i motora!
Ћир
Novosti

Seča šume kod I stepena zaštite (Papratski Do)

Next
Expand
News - Seča šume kod I stepena zaštite (Papratski Do)

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Poštovani prijatelji,

Prethodnih dana u Nacionalnom parku Fruška gora na mestu Papratskog Dola uočena je velika količina posečenih stabala odmah pored table koja označava da se radi o teritoriji koja se nalazi pod prvim stepenom zaštite
Mnogi od vas su nam ovih dana pisali, slali fotografije, raspitivali se i brinuli o razlozima ove velike seče koja je kod vas i kod nas  izazvala sumnju da se posečena stabla nalaze na teritoriji na kojoj je seča zabranjena. Pored stabala lipe, uočena su isečena stabla bukve, hrasta i graba koja su posebno izdvojena kao zaštićene vrste na tabli Papratskog Dola.

Iz tog razloga vam prenosimo zvaničan odgovor uprave Nacionalnog parka Fruška gora na naš dopis, upućen Nacionalnom parku 26. 3. 2017.

Seča šume

U istom dopisu smo, pored pitanja kako je i od strane koga došlo do seče, izrazili žaljenje što se ovakve situacije dešavaju i napomenuli da smatramo da one štete ugledu Nacionalnog parka bez obzira da li se radi o zakonitoj ili nezakonitoj seči, jer fotografije na desetine posečenih stabala koja leže danima tik uz obaveštajnu tablu o prvom stepenu zaštite i duž Partizanskog puta, nisu slika koju želimo da vide domaći i strani turisti koji posećuju Frušku goru. Zbog činjenice da ovakve  situacije izazivaju  sumnje i slobodne interpretacije  kod građana i zaljubljenika u prirodu  predložili smo Nacionalnom parku da ubuduće, na svom sajtu transparentno obaveštavaju građane pre ovako velikih i vidljivih seča.

Ovim putem takođe želimo da se zahvalimo svima vama koji brinete i volite našu Frušku goru i redovno nas obaveštavate!

Komentari

Facebook

DISQUS