Ћир
Novosti

Šta obavezno od opreme da ponesete na 2. Noćni izazov na Fruškoj gori

Next
Expand
News - Šta obavezno od opreme da ponesete na 2. Noćni izazov na Fruškoj gori

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Lagano nam se približava 2. Noćni izazov. Dok još bavite time ko će biti članovi vaše ekipe i izborom staze za takmičenje, jednako je bitan i izbor oprema koju ćete sa sobom poneti u šumu.

Većina takmičara se ovim segmentom bavi u poslednji čas i vodi se time da ima dovoljno iskustva i da neće ništa zaboraviti, ali tek kada odete u šumu vaše greške će dobiti na težini, jer ćete ostati gladni, žedni, pokisnućete ili će vam biti hladno.

Zato nemojte biti taj lik koji će zbog bazične nepripremljenosti biti teret celoj ekipi potpuno bespotrebno svima pokvariti užitak. Kako bi vam dodatno pomogli, drugari iz PSD „Železničar” su pripremili check listu šta je obavezno od opreme da ponesete na 2. Noćni izazov na Fruškoj gori:

 

Obuća

Obuća je jako važan deo opreme i zato je bitno da je udobna, razgažena i da ste u njoj već išli na akcije u prirodi, jer su žuljevi u šumi nešto čemu sigurno ne težite! Preporučuje se da ima nazubljene đonove kako bi sprečila proklizavanje i smanjila rizik od eventualnih povreda.

Ono na šta u startu odmah treba da zaboravite je da krenete u: papučama, sandalama ili nekoj drugoj laganoj platnenoj obući. 

 

Odeća

Takođe je bitno da i vaša odeća bude udobna i da se u njoj osećate prijatno. Ipak krećete u ozbiljan izazov u prirodi. Preporučujemo dry fit majice i šorceve za trčanje koji lakše udaljavaju znoj od vašeg tela i samim tim brže sušenje.

Ova oprema se više odnosi na one takmičare koji će trčati. Ostali koji će staze savladati šetajući mogu obući i pamučnu majicu i udobne bermude.

Obavezno ponesite i opremu dugih rukava, pošto se 2. Noćni izazov događa u šumi polovinom septembra, kada temperature već mogu značajno da padnu. Poželjno je da ponesete i rezervnu majicu i čarape, kao bi ako je potrebno mogli da ih zamenite.

Pametni uvek razmišljaju unapred, tako da i vi treba da ponesete opremu koja ne propušta vodu i vetar: jaknu, šuškavac ili kabanicu. Ona vam neće previše otežati put, ali će vam dobro doći u slučaju kiše!

 

Dodatna oprema

Od dodatne opreme važno je da ponesete:

  • Ranac - u njemu ćete nositi sve što vam je neophodno da završite trku (dodatnu odeću koja vam može zatrebati u toku trke, hranu i osveženje…)
  • Lampu - možete poneti ručnu ili čeonu lampu, važno je samo da je poneste (takmičari koji učestvuju na dužim stazama treba da ponesu i rezervne baterije)
  • Mobilni telefon - obavezno ponesite napunjen telefon s kog možete da pozvete u slučaju nužde (ponesite i punu eksternu bateriju za svaki slučaj)
  • Pištaljku - za slučaj da se izgubite, pa da vas ljudi koji obezbeđuju trku lakše mogu čuti i locirati
  • Štapove za planinarenje  - ovaj deo opreme je opcion i nosite ga u skladu sa svojim potrebama (pošto ste u šumi, kao pomagalo uvek možete uzeti i neki štap)

 

Energija i osveženje

Logično je da se kod dužeg izlaganja fizičkom naporu telo umara i da mu je potrebno gorivo kako bi moglo da nastavi. Nemojte da vam bude teško da ponesete:

  • Vodu - minimum 0,5l
  • Energetsku pločicu
  • Čokoladicu
  • Sendvič
  • Voće

Biciklisti su posebna kategorija i njihova priprema je još kompleksnija. Pogledajte koja oprema je potrebna svim MTB vozačima.

Savetujemo vam da se pre trke dobro pripremite, napravite check listu svih stvari koje treba da ponesete, proverite sve dva puta, jer kada odete u šumu nema više nazad i sve što zaboravite može užitak na 2. Noćnom izazovu lako da pretvori u agoniju.

Svoje učešće prijavite na vreme, jer „2. Noćni izazov počinje u subotu 15. 09. 2018. godine u 19.15 č, na Popovici, kada kreću MTB vozači, dok ostali takmičari startuju u 20.00 č.

Sve dodatne informacije potražite ovde ili pišite organizatoru na sledeće mailove:

Organizatore takođe možete dobiti i pozivom na:

Sva dešavanja ispratite na zvaničnom događaju.

Vidimo se na 2. Noćnom izazovu! 💚

Mesto: Popovica

Komentari

Facebook

DISQUS