Ћир
Novosti

Umetnost sa Fruške gore u PROSTOR-u

Next
Expand
News - Umetnost sa Fruške gore u PROSTOR-u

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Grupna izložba radova sa prve 3House Lab umetničke rezidencije (3HL) na Fruškoj gori, biće održana u subotu 27. aprila 2019 od 19 časova u kreativnom centru PROSTOR.

Za vreme prve rezidencije, deset umetnika iz Srbije iz različitih sfera savremenog stvaralaštva, uživalo je i stvaralo inspirisano selom Erdevik i okruženjem Fruške gore.

Cilj projekta je bio da učesnike izmestimo iz njihove urbane svakodnevice i individualnog načina kreiranja radova, da ih ohrabrimo da stvaraju pod otvorenim nebom, isprobaju za njih neke nove medijume i tehnike, i napravimo platformu za razvijanje saradnje na zajedničkim radovima sa ostalim kreativcima iz svog novog okruženja.

Umetnici koji su bili deo prvog izdanja 3House Lab-a su: Ivan Mesaroš, Bojana Stanković, Linnch, Nemanja Knežević, Neon, EKS graphics, Stefan Knežević, RageFreaks, Vanja Seferović i Weedzor.

Publici na izložbi će biti prezentovano: štampano izdanje 3House Lab fanzina, za koje je svaki umetnik kreirao po jedan rad, crteži, slike i dela koja su nastala tokom boravka na rezidenciji. Pored toga, biće izložene i fotografije intervencija u prirodi i pozitivne atmosfere uhvaćene tokom trajanja rezidencije.

Izložba ima prodajni karakter i svi posetioci će imati priliku da kupe:

  • Fanzin
  • Izložene radove
  • Majicu sa štampanim 3HLab motivom

Nakon izložbenog dela, publika će imati priliku da sazna više o drugom izdanju 3House Lab-a, upozna prethodne učesnike i porazgovara s njima o ličnim iskustvima koja su poneli sa rezidencije. 

Druženje nastavljamo žurkom, gde zvanično zatvaramo prvo i otvaramo vrata drugom izdanju 3HL rezidencije. Za muziku je zadužen Vukashin Vojvodicj, a za atmosferu Tom & Kruz!

Vidimo se u subotu 27. aprila u PROSTORU!

Izložbu organizuju Udruženje građana „Fruškać“ i umetnici Sanja Stojkov i Vanja Vikalo, kao deo programa koji je realizovan u okviru projekta „Pokreni promenu, budi promena“ u saradnji sa Omladinskom prestonicom Evrope Novi Sad (OPENS 2019).

Komentari

Facebook

DISQUS