Potpiši peticiju! Za zaštićena područja i naseljena mesta bez kvadova i motora!
Ћир
Novosti

„Vojvođanski dućan” okupio male proizvođače

Next
Expand
News - „Vojvođanski dućan” okupio male proizvođače
News - „Vojvođanski dućan” okupio male proizvođače

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

U Novom Sadu osnovano je Poslovno udruženje Klaster „Vojvođanski dućan” koje okuplja male proizvođače iz oblasti proizvodnje ručno i neidustijski rađenih prehrambenih, neprehrambenih i srodnih proizvoda ograničenog geografskog područja i zaštićenih robnih naziva u Vojvodini.

Cilj udruživanja je da se olakša proizvodnja i promocija proizvoda, isprate zakonske regulative, sarađuje na projektima i pronalaženju saradnika i partnera. 

Među članovima su proizvođači vina, kolača, mlečnih i proizvoda od drveta, voća i povrća, kao i udruženja koja pružaju smeštaj i turističke usluge, štampari i pivari, mnogi sa Fruške gore. 

Na prvoj redovnoj skupštini udruženja, koja je održana u Edukativnom centru Pokrajinske vlade, potpisan je i Sporazum o saradnji sa klasterom  „Slavonska košarica” iz Slavonskog Broda u Hrvatskoj.

Klaster je otvoren za pristup novih članova a prodavnica „Vojvođanski dućan” nalazi se na Spensu u Novom Sadu. Povežite se preko njihovog sajta.

Komentari

Facebook

DISQUS