Ћир
Rekla-kazala

Ne daj bože da se stranke slože

Next
Expand
Gossip - Ne daj bože da se stranke slože

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Mladi aktivisti iz redova SNS-a, DS-a i SPS-a odlučili su da učine nemoguće i prvi put u novijoj istoriji zajedničkim snagama krenu u pripremu i realizaciju jednog kapitalnog projekta. Da su čuda moguća i da viši ciljevi ipak mogu da ujedine dojučerašnje ljute političke suparnike, dokaz je zajednički poduhvat i osnivanje pilot stranke „Ujedinjeni zeleni front”. 

Naš sagovornik, Aca Mileusnić, mladi aktivista DS-a, rekao nam je nešto više o ovoj svojevrsnoj prekretnici na srpskoj političkoj sceni. Dobar dan Aco, o čemu se ovde tačno radi?

Za početak bi iskoristio priliku da pozdravim kolege iz SNS-a, Marka Bobića, koji se još uvek oporavlja od priprema putnog aranžmana Predsednikovog sina Danila i njegovih mentora navijača na Svetsko prvenstvo u Rusiji i Budimira Puača, koji sastavlja ekskluzivnu summer playlist-u za gdina. Ivicu Dačića, za njegova gostovanja na EXIT Freedom 2018 i festivalu u Guči. Ideja o „Ujedinjenom zelenom frontu” bez njih ne bi bila moguća. 

Pošto smo svi još uvek mladi aktivisti, u svojim ranim četrdesetim godinama, želeli smo da donesemo nove ideje na našu političku scenu i dokažemo svojim starijim kolegama da se veliki umovi uvek privlače.

Šta je to „Ujedinjeni zeleni front”?

Sve je počelo na „Kopaonik biznis forumu”, gde smo shvatili da pored naše mladosti delimo i druga zajednička interesovanja. Sem standardnih ideologija kao što su razvijanje kulta ličnosti i nezasite želja za vlašću, shvatili smo ipak da je ljubav prema brzoj zaradi nešto što nas fundamentalno spaja i dodatno motiviše da se bavimo ovim plemenitim poslom.

S obzirom da su naše starije kolege već odavno bacile šape na velike planinske centre u Srbiji, mi smo pikirali Frušku goru koja njima nije toliko atraktivna, a pokazala se kao jedinstvena šansa za nas. Koncept cele priče je investicija u budućnost, tj. ulaganje u ekologiju kroz pošumljavanje velikih slobodnih površina ove planine i „sanitarna” seče šume radi naše ogromne zarade, što se stručno zove zatvoreni ekološko-samoodrživi ciklus.

Ovo je potpuno novi termin za našu javnost. Zbog čega je on toliko jedinstven?

To je školski primer dobre političke prakse. Investiramo novac poreskih obveznika u mladice najkvalitetnijeg hrasta i bukve za pošumljavanje, uporedo razvijamo dobru PR strategiju i samopromociju kroz fotografisanje i snimanje naših obilazaka fruškogorskih lokacija, i na kraju, zgrnemo veliku zaradu kroz takozvanu „sanitarnu” seču šume. Zvuči kao odličan plan?! 🙂

Takođe želimo da ulažemo u domaću privredu kroz angažovanje lokalnih drvokradica, koje su već oformile svoj sindikat i kako sam ranije pročitao na vašem portalu, već imaju razvijenu svest i stavove koji su u potpunoj sinergiji s našim. Svesni smo da je ovo dugoročni proces i da će prvi povrat investicije biti tek za 20-30 godina, ali do tada planiramo da krenemo intenzivnije sa sečom već postojeće šume, kako ne bi gubili vreme čekajući toliko dugo.

Šta će o ovoj nesvakidašnjoj uniji SNS-a, DS-a i SPS-a reći vaše starije kolege, koje gaje određenu dozu animoziteta prema drugim strankama?

Ovo će biti najveća borba nas mladih aktivista za svoje mesto pod srpskim političkim nebom, ali kako bi našim mentorima i političkim ocima odali dužno poštovanje, matičnim strankama ćemo uplaćivati anonimne donacije kroz „tetka iz Kanade” i „verni donatori/podržavaoci stranke” proverene mehanizme. To će biti simbolični mesečni iznosi do 49% ukupne neto zarade, što po procenama našeg tima ekonomskih eksperata neće prelaziti 5,500,000€, što je više nego dovoljno da nas drži ispod radara.

Stvarno se radujemo početku rada „Ujedinjenog zelenog fronta”, prvom brojanju profita, oslobođenog od povrata investicije, koji ćemo tajno prebaciti na naše ofšor račune na Kajmanskim ostrvima i naravno organizovanju velike proslave na kojoj će se naći sam krem našeg političkog, javnog i kulturnog miljea.

Možda na proslavi zapeva i gdin. Ivica Dačić. Nikad se ne zna.

Bio je ovo Aca Mileusnić, mladi aktivista Demokratske stranke i jedan od pokretača „Ujedinjenog zelenog fronta.

Napomena: Cilj ovih tekstova nije vređanje i omalovažavanje, nego ukazivanje na probleme u NP Fruška gora na zabavan način. Svi likovi i situacije su izmišljeni. A u svakoj šali ima puno istine.

Komentari

Facebook

DISQUS