Ћир
Rekla-kazala

Štrajk drvokradica sa Fruške gore

Next
Expand
Gossip - Štrajk drvokradica sa Fruške gore

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Irig 9. novembar.

Sindikat drvokradica sa Fruške gore stupio je u generalni štrajk, nezadovoljan uslovima za nelegalnu seču drveta:

Ovako više ne ide! Svake godine imamo sve manje vremena za seču i prodaju drveta iz Nacionalnog parka, a sve su veći pritisci kupaca na tržištu. Umesto dogovorenih deset metara, od nas stalno dobijaju osam. Oni nisu upoznati sa velikim problemom gde nam se na putu iz šume do odredišta stalno dešava da drvo na neki misteriozan način ispadne iz prikolice.

Rekao je Marinko Bukva, predsednik sindikata.

Štrajk prekidamo samo na kratko, pošto smo čuli da su u glavnom gradu već počeli sa postavkom novogodišnje rasvete i da je proslava zakazana za 31. novembar. Mi smo već uveliko krenuli sa sečom mladica jelki i badnjaka, zato što je dobra para i kako bi odgovorili zahtevima tržišta za praznike.

Koji su uslovi vašeg sindikata?

Zahtevamo da nam institucije omoguće seču i po danu, a ne da kao neki tamo kriminalci moramo na posao da idemo samo noću. Takođe želimo da nam omoguće sklapanje ugovora sa Ikeom, pošto su sada ušli i na srpsko tržište, a svaki pravi patriota voli da kupuje nameštaj od domaćeg drveta. Hehe.

Kakvu poruku želite da prenesete ovim štrajkom?

Na prvom mestu mladima želimo da prenesemo prave vrednosti i predstavimo ovaj plemenit, muški posao, a ne da se stalno slikaju za taj internet u kariranim košuljama i sa sređenom bradom, a drvo u životu nisu oborili. Takođe želim da nastavim tradiciju koju je pokrenuo moj čukunđed Živko Bukva, poznatiji kao jablan među borićima.

Napomena: Cilj ovih tekstova nije vređanje i omalovažavanje, nego ukazivanje na probleme u NP Fruška gora na zabavan način. Svi likovi i situacije su izmišljeni. A u svakoj šali ima puno istine.

Tagovi: Drveće

Mesto: Irig

Komentari

Facebook

DISQUS