Ћир
Rekla-kazala

Tri divlje svinje beže iz Novog Sada!

Next
Expand
Gossip - Tri divlje svinje beže iz Novog Sada!

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

U Novom Sadu je na snazi alarmantno stanje zbog dolaska divljih svinja, a naročito nakon pojavljivanja viralnog videa u kojem su glavni akteri neki slučajni prolaznik, koji na snimku beži koliko ga noge nose i jedan poveći primerak pomenute vrste.

Tražeći relevantne činjenice slučajno smo u blizini Mornarice, na Limanu 4, naleteli na vođu fruškogorskog čopora. Predstavio nam se kao Mališa i vidno potrešen je odgovorio na naša pitanja.

Mališa, zbog čega divlje životinje u sve većem broju dolaze u grad? Jel u pitanju hrana ili nešto drugo?

Zbog hrane?! Pa na Fruškoj gori hrane ima koliko hoćeš. Naši motivi su potpuno drugačiji. Svi nas zovu divljim i beže od nas čim nas vide. Čuli smo da je Novi Sad proglašen prestonicom kulture, pa smo hteli da dođemo da se malo emancipujemo i nekako pokušamo da promenimo te predrasude o nama.

Kako to mislite da se emancipujete? Divlje životinje valjda sa razlogom nazivamo divljim?

O ovome upravo govorim. Od vas novinara je sve to i krenulo! Samo su vam je senzacionalizam važan. Da, došli smo da proširimo svoje znanje, pošto smo prethodno uspešno prošli NLP radionicu „Budi najbolja verzija sebe i jedinstven u okeanu prosečnosti” u KC „Fruškogorac”.

Kakve veze onda ima ta vaša potraga za kulturom i to što ste vijali našeg izbezumljenog sugrađanina?

Taj momak, vođen valjda nekim iracionalnim strahom, odmah je krenuo da beži a da nije ni saslušao naše pitanje. Moj drugar Mrki potrčao je za njim da ga pita kako da stignemo do KCNS na „Osnivanje prve biblioteke pravih vrednosti” koju smo, btw, zbog toga propustili.

Stvarno? Mališa, mi smo imali potpuno pogrešnu sliku o vašoj vrsti. Šta biste još dodali za kraj i pomogli našim sugrađanima da vas bolje razumeju?

Kakva crna prestonica kulture! Smeće je na svakom koraku, gde god se okreneš samo narodnjaci i starlete, nigde na vidiku koncerta klasične muzike ili književne večeri. Ljudi nas nazivaju divljim, a pijani pucaju jedni na druge i bodu se noževima. Strašno!

Ako je to ta kultura, onda nam je drago što smo nekulturni i divlji. Idemo mi lepo nazad preko Dunava na Frušku goru, da se natežemo sa lovokradicama. Barem znamo skim imamo posla. Nismo mi tolike svinje, koliki ste vi ljudi!

Napomena: Cilj ovih tekstova nije vređanje i omalovažavanje, nego ukazivanje na probleme u NP Fruška gora na zabavan način. Svi likovi i situacije su izmišljeni. A u svakoj šali ima puno istine.

Tagovi: Sisari

Mesto: Novi Sad

Komentari

Facebook

DISQUS