Ћир
Rekla-kazala

Zajednička akcija omladine SNS-a, DS-a, SPS-a i SRS-a

Next
Expand
Gossip - Zajednička akcija omladine SNS-a, DS-a, SPS-a i SRS-a

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Po prvi put u Srbiji svedoci smo da je došlo do međustranačkog ujedinjenja između SNS-a, DS-a, SPS-a, i SRS-a. Dokaz da ipak na mladima svet ostaje je inicijativa „Drvo - ujedinimo se prvo”, koja za cilj ima pošumljavanje većih delova Fruške gore i simbolično pomirenje međusobnih ideoloških razlika, za koje su na kraju ispostavilo da ipak ne postoje. Posebno ohrabruje i podatak da je projekat podržan od strane gotovo celog podmlatka pomenutih stranaka.

Šta je tačno predstavlja ova inicijativa, ispričao nam je Novica Korica, lider podmlatka SNS-a i udruženja građana „Napredan si ti, takav sam i ja”. Gdine. Korica, kako je došlo do ovog, složićete se, nesvakidašnjeg i istorijskog događaja?

Mi kao mladost ove zemlje, koja je politički i stranački ostrašćena, ovaaj, osvešćena, nismo više želeli da budemo deo svakodnevnih rasprava u Skupštini i pljuvačina po medijima, pa smo odlučili da iskoračimo i dogovorimo se kako dalje zajedno da funkcionišemo i radimo u interesu Srbije i njenih građana. Našli smo se u studenstskom parku, ostavili stranačke nesuglasice po strani i krenuli zajedno dalje ka, nadamo se, svetlijoj budućnosti.

Šta ste se konkretno dogovorili?

Krenuli smo prvo da kažemo sve što imamo jedni drugima u lice, ali smo shvatili da se vrtimo u krug i nepotrebno odlazimo u dubiozu. Kroz ovaj proces brain storming-a nam je postalo jasno da ne treba da budemo kao starije stranačke kolege, koje se stalno svađaju, već da je ključno da pomirimo naše ideologije i da smo prvo ljudi, a tek onda Naprednjaci, crveni ili žuti, kako smo se do tada pogrdno nazivali.

Koji su prvi koraci „Drvo - ujedinimo se prvo” inicijative?

Svedoci smo velikog odliva mladih iz Srbije u inostranstvo, pa smo želeli da se vratimo u prirodu, odakle je sve počelo. Kao što i samo ime inicijative kaže, odlučili smo prvo da pošumimo Frušku goru i na simboličan način započnemo jednu novu eru. Eru gde kroz rast drveća predstavljamo ekonomski razvoj naše zemlje, ekološku osvešćenost i evropski put, koji će mladi prepoznati i odlučiti da ostanu, a ovima koji su već otišli, kada vide koliko nam dobro ide, neće preostati ništa drugo nego da se što pre vrate. Planirali smo još neke akcije, ali otom-potom.

Kako će ići realizacija?

Odlično pitanje! Planiramo da u realizaciju direktno uključimo manje stranke koje će se baviti radom na terenu. Pozvali smo Savez vojvođanskih Mađara, Narodnu seljačku stranku, Palmine kik boksere i Stranku demokratske akcije Sandžaka da se bave nabavkom mladica i sađenjem, pošto imaju mnogo više iskustva i političke energije za taj posao, ali i kada su već tu, savetovali smo ih da pokupe svo smeće koje zateknu, nahrane ptičice i pomognu u fruškogorskim manastirima, ako za to bude potrebe, jer je to odlično za publicitet.

Mi ćemo svakako dolaziti da se snimamo za medije, a njima poručujemo da malo kradu zanat, pa da u svojim opštinama primene te nove, da ne kažem, napredne tehnike. Hehe

Napomena: Cilj ovih tekstova nije vređanje i omalovažavanje, nego ukazivanje na probleme u NP Fruška gora na zabavan način. Svi likovi i situacije su izmišljeni. A u svakoj šali ima puno istine.

Komentari

Facebook

DISQUS