Ћир
Život

Ptičja gnezda o kojima maštate

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Ptice su poznati graditelji i svoja gnezda prave sa mnogo ljubavi i veštine, isključivo od materijala koje nađu u okolini. 

Mi ljudi, sigurno smo tokom evolucije skinuli par fora kako i naša skloništa da budu tako udobna i ušuškana, a veliki broj nas je kao dete maštao da na nekom obližnjem drvetu ima svoje ptičje gnezdo, pravljeno po meri za čoveka. 

OK,ponekad o tome maštamo i sada. ? 

Jayson Fann je čovek koji ovakve snove pretvara u stvarnost. Njegova gnezda su prava umetnička dela, odlično se uklapaju u okolinu i napravljena su od starog drveta koje nađe na različitim lokacijama.

Svako gnezdo je jedinstveno, kao i grane od kojih je napravljeno, pa je njegova gradnja može da nas povede u raznim smerovima, a rezultati da budu veličanstveni.

Važna prednost ovog procesa gradnje je edukacija, u koju su deca direktno uključena. Dok pomažu u skupljanju grana istražuju svoju okolinu, upoznaju drveće od kojeg su potekle grane od kojih će graditi gnezdo, razvijaju kreativnost i uče možda i najvažniju lekciju, da mogu sami da oblikuju svoju okolinu i aktivno doprinesu njenom očuvanju.

Pogledajte video u koje Jayson priča o umetnosti gradnje ptičjih gnezda po meri čoveka.

Koje je vaše omiljeno mesto gde bi smestili gnezdo? Naš odgovor već znate, nedge na Fruškoj gori. ?

Tagovi: Drveće, Video

Komentari

Facebook

DISQUS