Ћир
Ekologija

Finalna akcija farbanja bedema kod jezera Moharač u okviru projekta „SmELO”

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Udruženje građana „Fruškać" je uz pomoć Trag fondacije prošle godine relizovao projekat uklanjanja dugogodišnje divlje deponije na putu ka jezeru Moharač, u Erdeviku. Ideja projekta „SmELO” je bila da pokušamo da kreiramo jedan održivi model po kojem bi se mogle trajno uklanjati divlje deponije koje ima gotovo svako selo u Srbiji.

Kroz projekat smo se bavili uzrokom nastajanja divljih deponija i modelima trajnog rešavanja ovog problema. Veoma smo srećni što smo uspeli u ovoj maloj misiji, i što smo oplemenili jednu lokaciju na kojoj se do tada smeće skupljalo godinama, da ne kažemo vekovima. 😀

Kruna čitave akcije biće da zajedno sa vama sredimo i poslednju stvar na toj lokaciji - ofarbamo pregradni bedem i dodatno ulepšamo mesto koje je nekada bilo deponija koja je ružila krajolik na putu do jezera Moharač.

 

Šta farbamo i crtamo?

Podelićemo se u 10 timova od 3-5 ljudi i prvo ćemo pregradni zid ofbarbati u belo a zatim ćemo da crtamo mustru u obliku srca, glavnog fruškogorskog motiva. Za akciju farbanja / crtanja potrebno je da se prijavite putem ove forme.

Satnica i lokacija akcije:

U okviru akcije očekuje nas klopa i druženje za koje će biti zaduženi drugari iz Udruženja građana „Bruje" i Udruženja pčelara Lipa, MZ Erdevik i meštani.

Nadamo se da će u naš model za uklanjanje divljih deponija zaživeti i da ćemo naše znanje i iskustvo preneti na druge lokalne zajednice kako bi se aktivirali i rešili problem u svom mestu.

Tokom radne akcije učesnici su dužni da poštuju preporuke kriznog štaba u vezi COVID-19.

Projekat je podržan programom #AktivneZajednice fondacije Trag.

Mesto: Erdevik

Komentari

Facebook

DISQUS