Ћир
Izletišta

Izletište Borkovac

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Izletište Borkovac predstavlja idealno mesto za odmor i rekreaciju stanovnicima iz okolnih mesta, naročito Rume. Zbog površine na kojoj se prostire i svoje bujne vegetacije, ovo izletište možemo slobodno nazvati i plućima regije u kojoj se nalazi. U ovom izletištu postoji nekoliko restorana, kafića, kao i hotel koji je okružen borovom šumom. U parku možete uživati u šetnji pokraj potoka ili trčanjem na trim-stazi uz koju su napravljene drvene sprave za vežbanje veselog kolorita. Na izletištu je započeta i gradnja zatvorenog i otvorenog olimpijskog bazena. Izletište je posebno posećeno za vreme događaja kao što su izložbe pasa, slikarske kolonije, a najviše za prvomajski uranak. Nalazi se na samo nekoliko kilometara od Rume, tik uz Borkovačko jezero.

U blizini se nalazi i jezero Pavlovci, a nešto malo dalje i manastiri Novo i Staro Hopovo. Od auto-puta Beograd–Zagreb je udaljeno samo 10 kilometara i zbog toga ovo izletište ima potencijal da postane prava turistička atrakcija.

Mesto: Ruma

na mapi location

  • Lat: 45.032777
  • Long: 19.821770
  • Alt: 118 m

Komentari

Facebook

DISQUS