Ћир
Jezera

Jezero Bruje

Komunalne službe ne odlaze u prirodu, molimo vas da vaše smeće ponesete sa sobom. Čuvamo i volimo našu zemlju! Saznaj više.

Jezero Bruje se nalazi na izlazu iz Erdevika prema Ljubi i svojim šarmom već duži niz godina privlači kampere, pecaroše, bicikliste i kupače. Nastalo je osamdesetih godina za potrebe akumulacije vode, da bi tokom godina promenilo svrhu. Tokom letnjeg perioda kupači iz okolnih mesta i Erdevika na njemu traže osveženje i zabavu.

U periodu velikih vrućina budu velike gužve i, ako volite mirniju atmosferu, možete posetiti jezero Moharač, koje se, takođe, nalazi u Erdeviku. Duboko je oko pet metara, dugačko jedan kilometar, a široko 300 m. Na putu prema Banji se lagano sužava. Voda u jezeru je čista, odnosno napaja se izvorskom vodom iz Banje koja sadrži dosta joda.

Na jezeru su stanište našle razne ptice poput labudova i pataka, a mogu se videti i čaplje i rode. Odmah pored jezera se nalazi i bazen, koji ponekad radi u letnjem periodu, a puni se vodom iz jezera. U jezeru se od riba mogu naći: šaran, amur, som...

Nemojte propustiti priliku da se prošetate do Banje, livade Kosača, okolnih izvora. Probajte i neka od erdevičkih vina, po kojima je ovaj kraj takođe poznat.

Mesto: Erdevik

na mapi location

  • Lat: 45.13225
  • Long: 19.39731
  • Alt: 121 m

Komentari

Facebook

DISQUS